İş Sağlığı ve Güvenliğinde Milli Seferberlik İlan Edildi

İş Sağlığı ve Güvenliğinde Milli Seferberlik İlan Edildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, iş kazalarını azaltmak ve iş güvenliği bilincini artırmak için 'milli seferberlik' ilan etti. Bakanlık tarafından hayata geçirilen  "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı"  ile birlikte 81 ilde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Projeyle birlikte işsizlik oranlarını azaltmak ve istihdamı artırmak için çalışmalara başlanıldı. Yaklaşık 1 milyon kişiye istihdam sağlayan bakanlık, şimdi de "İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği"  başlattı.

Seferberlik 3. Havalimanı inşaatında başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu’nun katılımıyla 13 Mayıs 2017 tarihinde "İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyonu" 3. Havalimanı şantiyesinde imzalandı. Öncelikle 3. havalimanı şantiyesinde başlatılan seferberlik tüm inşaat sektörünü içine alacak şekilde ilerleyecek. İş sağlığı ve güvenliği seferberliği yine kazaların yoğun yaşandığı tarım ve metal sektöründe devam edecek.

İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TSE, Yapı Denetim Birliği, İNTES, Hak-İş, Türk-İş, Türkiye Müteahhitler Birliği, TOBB, TİSK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği temsilcileri ve işçiler adına da Ahmet Özdoğan tarafından imzalandı.

Her 15 saniyede 1 çalışan hayatını kaybediyor

Müezzinoğlu yaptığı konuşmada, dünyada her 15 saniyede 160 iş kazası yaşandığını ve 1 çalışanın hayatını kaybettiğini, her gün yaklaşık 6 bin kişinin iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu öldüğünü hatırlatarak, bununda her yıl 2,3 milyondan fazla kişinin yaşamını yitirmesi anlamına geldiğini, İş Sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasının yalnız ülkemizin sorunu olmadığını ancak ülkemizin bu alanda sorumluluğunu alarak, ona göre önlemler alması gerektiğini belirtti. 

İş güvenliği kültüre dönüşmeli

Müezzinoğlu konuşmasının devamında iş güvenliğinin kültüre dönüşmesi gerektiğini vurgulayarak,  sadece yasa ve cezalarla iş güvenliğinin sağlanamayacağını söyledi. Konuşmasına şöyle devam etti;

"O nedenle bakanlık olarak, gerek Türkiye Belediyeler Birliği, gerek işveren sendikaları, işçi sendikaları, milli eğitim gibi diğer paydaşlarımızla bu konuyu önümüzdeki dönemde 'yalnız yasa çıkardık, kanun koyduk, uygulamaları takip ediyoruz, cezaları kesiyoruz' boyutuyla bırakmayacağız. Bundan sonraki süreçte sosyolojik olarak bir dönüşüme gitmeyi hedefliyoruz. O nedenle de artık ilkokul öğrencilerimizde, iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinç oluşturacağız. Evdeki iş kazalarına anne ve babayı duyarlı hale getirebilirsek, çocuklarda da bir iş kazası duyarlılığı veya tedbir kültürü oluşur." 
 

Şirketiniz ile ilgili ön çalışmayı yapıp,

en kısa sürede geri dönüş yaparak sizlerle tanışmak isteriz.

Tıklayınız